A-ads

Wednesday, February 24, 2010

Islam je posledica epilepsije

Danas u svetu ima 1.57 milijardi Muslimana, što čini 23% svetske populacije. Islam je druga najveća svetska religija (ako sve oblike hrišćanstva računamo kao jednu religiju). Islam se bazira na svetoj knjizi Kuranu, koju je bog izdiktirao proroku Muhamedu, tj. knjiga je napisana na osnovu Muhamedovih priča.
Iz Kurana i drugih tekstova iz tog vremena saznajemo da je Muhamed ponekad čuo reči anđela kao zvonjavu zvona, da je se ponekad znojio iako je bilo hladno. Ponekad su mu se usne nasumično pomerale, padao je na zemlju kao da je pijan, a ponekad su mu se grčili mišići vrata i ramena.
Neki od simptoma epilepsije su: ritmičke kontrakcije mišića ili nasumično trzanje, znojenje, promene vida, govora i svesnosti, halucinacije, gubitak memorije, ubrzan puls...

Kod Muhameda su bili prisutni svi ovi simptomi, imao je halucinacije kada je video i čuo anđele, doživljavao je grčeve i trzanje vratnih mišića, usne su mu se nekontrolisano pomerale, znojio se po hladnom vremenu, patio je od gubitka pamćenja.
Pored toga, vizantijski istoričar Teofan navodi da je Muhamed bio epileptičar.

Dakle, sasvim je racionalno tvrditi da je Muhamed zaista patio od epilepsije i da su sve njegove vizije anđela i bogova u stvari halucinacije. Iz toga sledi da je Islam, jedna od najvećih religija na svetu, u stvari posledica bolesti. Drugim rečima, 23% svetske populacije se klanja halucinacijama jednog bolesnog čoveka.

Izvor - FaithFreedom.org

2 comments:

Драги Мелод said...

Нисам муслиман, али тврдити да је Мухамед као епилетичар имао халуцинације изазване епилепсијом је просто апсурдно. Основно познавање епилепсије би требало да буде предуслов за писање оваквог блога, али оно то очигледно није. Бити атеиста је у реду, али бити неупућен у тему и о томе причати је поражавајуће.

Unknown said...

Ma kako vas nije sramota pisati ovakve gluposti bljuvotine.ti bolje znas sta je muhamed imao ti koji ne verujes u nista i pises ovakve bljuvotine vredjas tudju veru ponizavas.da kazes za najvecu veru na svetu da je bolesna.bolesniku jedan