A-ads

Monday, February 15, 2010

Vođa kulta optužen za silovanje i porobljavanje

Goel Ratzon, vođa kulta i poligamista, optužen je pred Tel Avivskim sudom za silovanje, zlostavljanje maloletne dece, sodomiju, prevaru i još nekoliko stvari. Optužnica kaže da je Ratzon svoje žene (imao je 21 ženu) naterao da se osećaju dužnim da ga služe i ispunjavaju njegove želje. Ratzon je pretio svojim ženama da će povrediti njih ili njihovu decu ukoliko ne ispunjavaju njegove želje.
Ja imam moć da spasim i moć da uništim. Ako radiš stvari koja ja zabranjujem učiniću da ti i tvoja deca dobijete tešku bolest.
Jedna od stavki optužbe je i lišavanje žena personalnog identiteta. Ratzon je terao žene da tetoviraju njegovo ime i/ili sliku, menjao im je imena onako kako je hteo, terao ih je da raskinu veze sa porodicom i prijateljima i branio im je svaki kontakt izvan zajedničke kuće. Mogle su da napuste kuću samo uz njegovu dozvolu, a zabranio im je i naočare za sunce da bi uvek mogao da vidi u kom pravcu gledaju. Deca su morala da ljube njegova stopala svaki put kada bi ulazio u kuću.
Ratzon je zahtevao od žena da sav zarađeni novac (uključujući dečiji dodatak) uplaćuju na zajednički račun koji je on kontrolisao.

Izvor: The Jerusalem Post

Jedina razlika između Ratzona i velikih religija kao što je islam ili hrišćanstvo je u tome što Ratzon nema svete knjige stare nekoliko vekova koje bi opravdale njegova nedela.

No comments: