A-ads

Sunday, February 21, 2010

Zlostavljanje žena u Islamu

Opšte je poznato da su žene u kretenskim islamskim državama u jako teškom položaju jer sveti toalet papir zvani "Kuran" odobrava sve moguće oblike nasilja nad njima. Dužnost žene je da uvek bude poslušna i da se pokorava muškarcu, a dužnost muškarca je da batinama reguliše njeno ponašanje i da je ubije u slučaju nekog "težeg prekršaja". Svakog dana možemo da čujemo vest da je neka žena osuđena zbog toga što je silovana, ili da je ubijena zbog preljube, ili da je otac ubio ćerku zbog neposlušnosti... Ovakve stvari su jednostavno neminovnost u državama koje nikada nisu izašle iz kamenog doba.

Međutim, ovakav idiotizam nije više ograničen samo na najprimitivnije islamske zemlje. Ovo se događa svuda u svetu gde ima muslimana.

http://www.youtube.com/watch?v=mMOLlhOZHxE

Ovo je priča žene koja je sa 15 godina udata protiv svoje volje i koja je 6 godina posle toga uspela da pobegne u Nemačku. Video govori i o situaciji u Nemačkoj, iako je Nemačka civilizovana zemlja, nasilje nad ženama je prisutno u islamskim porodicama, knjižare prodaju islamske knjige koje odobravaju nasilje, a muslimani (uključujući njihove vođe) odbijaju da daju komentar pred kamerom.

2 comments:

Benjamin Selimović said...

Postovanje!Kao prvo islam zabranjuje da se zena tuce, a drugo zena u islamu ima najveca prava..to nam se jasno kazuje u Kur'anu, pa koga zanima dali je to zaista tako neka uzme Kur'an i procita prije nego napise negdje neki komentar koji nema veze sa islamom i Kur'anom, a ako je arap (musliman) ne mora znaciti da je i vjernik..toliko, hvala

Max said...

Ne petljaj Pravoslavlje sa islamom ili katoličanstvom....Nasilje nad "nevernicima" je put islama,te silna ubistva koja u svetu stalno vidimo ne treba da nas čude.Budući da je prorok Muhamed , kako kaže Ku'ran ( 33:21 ), vrhovni uzor za muslimana , sam njegov životni put znakovit je za interpretaciju i status nasilja u islamu, a delimično objašnjava onda i ovo što se danas događa. Naime , Muhamedu su nasilje i rat bili jedno od glavnih sredstava širenja sopstvenog uverenja. Prema njegovim prvim biografima koji su pisali nešto više od sto godina nakon njegove smrti , prorok Muhamed vodio je u deset godina 19 ratova. To za Arape i muslimane nije nikakva čudna stvar.