A-ads

Thursday, January 20, 2011

Pop koji ne voli mini suknje

Protojerej Vsevolod Čaplin izražava nadu da će Rusija uskoro biti mesto gde će oskudno odevenim ženama i muškarcima u trenerkama biti zabranjen pristup javnim mestima.

Kad sam ovo pročitao pomislio sam da je čovek napustio svešteničko-prevarantsku profesiju i prešao u klovnove (tu bi mogao da iskoristi poznato ime), ili se samo šali, međutim, izgleda da je on zaista blesav i što je još gore on nije nekakav izlapeli pop iz neke vukoj**** kao onaj naš Joil, nego je bivši portparol Ruske pravoslavne crkve i jedan od najbližih saradnika patrijarha Kirila I.

On još kaže da žene koje oblače mini suknje mogu da isprovociraju ne samo muškarce sa Kavkaza (većinsko muslimansko stanovništvo), nego i same Ruse, i da su onda same krive za silovanje. Uz to, provokativno oblačenje dovodi do kratkog braka, ludila i životnog kraha.

Sve tri abrahamske religije (judaizam, hrišćanstvo i islam) su u svom korenu diskriminatorne prema ženama, talibani kao što je ovaj Vsevolod (ima ih i kod nas) su sasvim prirodni proizvod takvog sistema. Ovo je samo jedan od primera koji pokazuje negativan uticaj crkve na društvo. Vreme kada je žena trebala da bude pokorna i poslušna mašina za rađanje/kuvanje/čišćenje/pranje i peglanje/seksualnu stimulaciju je prošlo. Uvideli smo da su i žene ljudska bića i da shodno tome zaslužuju poštovanje. To poštovanje obuhvata i slobodu govora, kretanja, biranja partnera i naravno, slobodu oblačenja. Ako bi crkva uspela da oduzme samo jednu od tih sloboda to bi bio uvod u oduzimanje ostalih i potpuno porobljavanje (u cilju sirenja tržišta i povećanja profita).
Činjenica je da crkva trpi velike materijalne gubitke zbog mini suknji. Žene koje slobodno razmišljaju i ne plaše da javno saopšte svoje mišljenje mogu vrlo lako napustiti crkvu. Žene koje rade često nemaju vremena da idu u crkvu. S druge strane, domaćice umotane u marame koje su prihvatile ono "žena može da se spasi jedino rađanjem dece" proizvode nove mušterije.
Međutim, ono što je najskuplje koštalo crkvu je gubitak kontrole nad seksom. Nagomilani libido dovodi do frustracija koje crkva itekako ume da iskoristi, ali to je danas retka pojava.

Izvor: e-novine

No comments: